Doelgroep & Dagbesteding

Wij bieden zinvolle dagbesteding aan ouderen met dementie, een psychische/psychiatrische aandoening, niet aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking.

Deelname is mogelijk vanuit de WMO, WLZ, PGB of particulier.

Dagindeling

We halen de bezoekers thuis op. Om 9.30 uur starten we de dag gezamenlijk met een kopje koffie of thee en wat lekkers. We zijn graag buiten en proberen iedere dag een rondje te maken over het erf en in de tuin. We lopen dan ook even langs het vee. Daarnaast is er dan ruimte voor activiteiten individueel of in groepsverband. We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Om 12.00 uur eten we samen verse soep met een broodmaaltijd. Na de lunch is er ruimte voor een rustmoment, voor degene die dat wil. Hierna doen we vaak samen een activiteit. Rond 15.00 uur sluiten we de dag gezamenlijk af met een kopje koffie of thee en wat lekkers. Vanaf 15.30 uur worden de bezoekers weer naar huis gebracht.

Naar behoefte kunnen bezoekers meehelpen met het verzorgen van de dieren, helpen in de tuin, helpen bij de bereiding van de verse soep en broodmaaltijd, bakken, creatief bezig zijn en meedoen met diverse spelactiviteiten.

We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn op de zorgboerderij en dat bezoekers zich hier thuis voelen.

Naast de zorg voor de bezoekers, ontlasten we ook de mantelzorgers.

We hebben ruimte voor twaalf bezoekers per dag en willen straks zes dagen per week open (maandag t/m zaterdag).