Zorgboerderij Geuzenhof

Het bedrijf was voorheen een melkveebedrijf van de ouders van Urban. Vroeger werkte Urban mee op het bedrijf. Helaas moest Urbans vader vanwege gezondheidsredenen al vroeg stoppen met het bedrijf. Urban was toen nog te jong om het bedrijf voort te zetten. De stallen zijn jarenlang gebruikt om carnavalswagens te bouwen. Via de carnavalsvereniging is Krista in 2000 in beeld gekomen. In 2016 hebben we de boerderij van Urbans ouders overgenomen. Zijn ouders wonen in de aanbouw, die als aanleunwoning functioneert.

zorgboerderij Weert

Voordat we de boerderij kochten, hebben we ons eerst goed verdiept in de mogelijkheden van de gebouwen en het erf. De locatie leek ons ideaal voor een zorgboerderij. We willen graag dat ook andere mensen kunnen meegenieten van onze groene omgeving. Om een zorgboerderij te kunnen starten moet je een agrarische bestemming hebben. We zijn daarom een aantal vleeskoeien van het ras Blonde d’Aquitaine gaan houden. De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van een grote verbouwing van de koeienstal naar een kleinschalige zorgboerderij. In juni 2023 is de verbouwing afgerond. We hebben inmiddels één medewerkster in dienst en diverse vrijwilligers die ons helpen. Op 21 juni, de start van de zomer, zijn we gestart met het aanbieden van dagbesteding. We willen graag dat iedereen zichzelf kan zijn bij zorgboerderij Geuzenhof.

De boerderij is gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied "De Weerter- en Budelerbergen" in Boshoven-Weert. Hier kan men genieten van rust, ruimte en een groene omgeving. Op de boerderij worden zoogkoeien met kalveren gehouden. We hebben een kleine tuinkas, een moestuin en boomgaard. Verder is er divers kleinvee aanwezig. Heel af en toe gaat er een koe naar de slacht en verkopen we vleespakketten rechtstreeks aan de consument.

Op de boerderij beleven de bezoekers het buiten zijn, de dieren, de tuin en de boomgaard. Bezoekers kunnen helpen met het verzorgen van de dieren. Maar we bieden ook diverse activiteiten in de tuinkas, moestuin en boomgaard.

Kleinschalige zorgboerderijen onderscheiden zich van grote zorginstellingen. Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen, vinden wij het belangrijk dat we kleinschalig zijn en dat ook blijven.